Notícies

Notícies


El proppassat dimarts, i seguint amb el calendari acordat, va tenir lloc la segona reunió tècnica de seguiment del Pla Acústic. En aquesta reunió, l’Empresa va exposar els avenços en la implantació de les accions, entre elles, la contractació de l’empresa que haurà de realitzar el tancament de la coberta que, recordem, és la intervenció més delicada tant pel que fa als costos, com i sobretot, a la dificultat tècnica de construcció.

Al llarg de la reunió, es van anar tractant tots i cadascun dels punts que consten en la planificació del Pla, i es va poder constatar que la majoria d’accions s’estan realitzant abans fins i tot del que es preveia, per aquest motiu, s’avança al 15 de març una aturada de la fàbrica per tal de fer mesures font a font, i així poder comprovar l’eficàcia de les mesures correctores aplicades.

Un cop realitzades aquests comprovacions, AVenginyers, que és l’empresa especialitzada en acústica i redactora del Pla, farà arribar un informe a l’Ajuntament i a la Generalitat, amb les mesures de sorolls realitzades i els resultats obtinguts.

Des de l’Empresa i amb l’assessorament d’AVenginyers, establiran un protocol de tasques de la fàbrica, per tal que, el soroll provocat per aquestes, es concentri en hores menys molestes pels veïns.

Es recorda que els veïns poden fer servir la web papereradesarria.com per a comunicar-se directament amb l’empresa i adreçar les seves queixes o suggeriments.

Per un altre costat, l’Ajuntament ja ha recepcionat el Pla d’Olors presentat per l’empresa Papelera de Sarrià, i l’ha traslladat a l’equip tècnic de la Generalitat i als tècnics externs contractats pel propi Ajuntament, per a que en facin l’avaluació pertinent. Malgrat això, l’Equip de Govern es mostra altament preocupat pels episodis recents de males olors que afecten a tot el municipi, i entenen que, l’empresa ha d’aplicar mesures urgents per evitar-los, ja que és insostenible seguir patint aquestes reincidents onades de males olors.

En aquest sentit, ja s’han encarregat nous estudis de qualitat ambiental a l’empresa 4Sfera, i també s’han fet els tràmits de sol·licitud d’uns controls específics, a l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic és l'òrgan tècnic del Govern de la Generalitat de Catalunya, adscrit a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map