Notícies

Notícies


L’Ajuntament de Sarrià de Ter començarà aquesta tardor les obres d’intervenció a la façana principal de l’edifici Rafael Masó, situat al carrer Major núm. 59 de Sarrià de Ter. L’edifici que Masó projectà a partir de tres immobles, propietat de l’important industrial Teixidor, va ser concebut per allotjar les aules escolars i també l’habitatge familiar del mestre a la planta superior. Funcionà com a tal durant l’època republicana i tot el franquisme. Amb posterioritat s’hi ha donat altres usos a l’edifici que han aportat alguna lleu adaptació al seu interior. No així la façana i l’exterior de l’edifici que conserva les característiques que el fan tan emblemàtic.

El projecte en general es proposa determinar quines son les principals patologies de degradació de l’edifici i establir quines hauran de ser les futures intervencions que en completin la restauració. I tot això cal que sigui fet de manera coherent i respectant tots els aspectes històrics i estructurals.

Aquesta primera intervenció de la façana de les «antigues escoles» de Sarrià de Ter, obra del prestigiós arquitecte gironí Rafael Masó, inclou: l’estudi històric i dels materials emprats originàriament; la restauració i fabricació dels elements ceràmics; la paleteria, els sanejament i les consolidacions de les estructures; l’estucat de les façanes i detalls de color; i finalment els elements de serralleria molt presents en l’edifici.

Les obres, que compten a més amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, comencen el 12 de setembre i està previst que finalitzin el 6 d’octubre de 2017.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map