Notícies

Notícies


Fruit de l'assemblea veïnal feta el mes de març passat, es va acordar la creació d'una comissió de seguiment de la posada en marxa de la fàbrica Hinojosa de Sarrià. La comissió està configurada per l'Ajuntament, tots els grups municipals, representants directes dels veïns i l'empresa. L'objectiu és seguir com es van adaptant per tal d'eliminar les molèsties cap a l'entorn. Es va acordar un calendari d'actuacions i de passos. El calendari avança, es van fent passos però també queda menys marge de temps perquè resolguin definitivament els problemes, que és el que reclamem. 

En aquest sentit, la setmana passada, concretament dijous a la tarda es va fer la darrera reunió de seguiment, en la que es va exposar el següent: 

  1. S'informa que es fa la tercera onada de controls acústics, la segona enfocada directament a l'empresa. Els seguiments es fan periòdicament per comprovar el grau de soroll en relació a les mesures de correcció que es vagin fent. Aquest és el control que va fent cada dos mesos l'Ajuntament per tal de fer complir l'ordenança de sorolls. 
  2. S'encarrega un seguiment ambiental a través d'un equip d'ambientòlegs amb l'objectiu d'eliminar les ràfegues de males olors que es van percebent.
  3. També s'ha traslladat un requeriment a l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada de la Generalitat de Catalunya perquè doni suport tècnic per a resoldre la problemàtica. De fet, cal recordar que l'atorgament de la llicència ambiental definitiva, li correspon a aquest organisme.
  4. S'ha obert comunicació directa amb el Departament de Medi Ambient. 
  5. S'acorda també fer un control exhaustiu del cartó que entra a la fàbrica com a primera matèria per comprovar com hi arriba.
  6. Es farà una bústia a la web municipal on es penjaran tots els informes, controls i passos que es vagin fent, per tal que tothom hi pugui accedir.
  7. S'acorda fer, després del període de vacances, una nova audiència pública. 

En tot cas, l'Ajuntament ja ha informat a l'empresa que es va acabant el període d'adaptació i que, evidentment, farà complir totes les normatives relatives a les molèsties als veïns. Unes molèsties en les quals hi posarà tots els esforços per tal que puguin desaparèixer definitivament.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map