Notícies

Notícies


El dia 2 de maig es van iniciar les excavacions a la vil·la romana del Pla de l’Horta (Sarrià de Ter).
Es tracta de la vil·la romana de l’entorn de la ciutat de Girona en millor estat de conservació. A través de la seva història de més de set segles, des del s. I aC fins a època visigoda, es poden reconstruir molts dels aspectes de la història de la Gerunda romana i el seu entorn. Algunes de les estructures del jaciment es conserven en un excel·lent estat i, entre aquestes, cal destacar la troballa de més d’una dotzena de cambres pavimentades amb sòls decorats amb mosaics de diverses menes i èpoques.

Els treballs, dirigits per l’arqueòleg Lluís Palahí, tenen una triple vessant: investigadora, patrimonialitzadora (amb la consolidació i adequació de les restes) i formativa (els treballs són realitzats per estudiants de grau, doctorat i màster de la Universitat de Girona).
El 2016 es desenvoluparan dues campanyes, l’actual que tindrà lloc al llarg del mes de maig, i la segona que es realitzarà al llarg del mes de juliol.

Aquests treballs formen part d’un projecte de recerca i patrimonialització del jaciment en el qual hi participen l’Ajuntament de Sarrià de Ter, la Diputació de Girona i el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Girona. A més, els treballs s’integren en diversos projectes de recerca finançats per l’estat i la Generalitat de Catalunya.

Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de la universitat de Girona

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map